Yaşam

İftar menüleri 2024: 19. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının 19. günü iftar menüsüyle karşınızdayız.

Bugünün iftar menüsünde sağlık deposu bir çorba ile başlıyor hemen ardından klasik bir ana yemek ile devam ediyoruz. Ana yemeğin peşine, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak hem doyurucu hem de damak tadına göre her malzeme ile yapılabilen bir yemek yapacağız. Son olarak yapımı çok kolay ama lezzeti olay bir tatlı 19. gün iftar menümüzü sonlandıracağız.

19. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Kereviz çorbası,
  • Nohut yemeği,
  • Tavuklu sultan kebabı,
  • Milföy pasta

KEREVİZ ÇORBASI



İçeriğinde birçok vitamin ve mineral barındıran kereviz, çoğu kişinin mesafeli yaklaştığı bir sebzedir. Ancak kereviz çorbası, kerevize mesafeli olanların tadının farkına varmadan afiyetle içeceği oldukça lezzetli bir çorba tarifidir. 19. gün iftar menünüzde bu çorba tarifini deneyince bir daha asla vazgeçemeyeceksiniz.

Şifa kaynağı: Kereviz çorbası tarifi

NOHUT YEMEĞİ



Türk mutfağının vazgeçilmez ana yemeklerinden biri olan nohut yemeği, başlı başına bir klasiktir. Bazen içerisine dana eti, sucuk ya da tavuk eti koyularak lezzetlendirilerek de yapılır. Yüksek miktarda lif, kalsiyum ve magnezyum içerdiği için tüketilmesi en sağlı besinlerden birisidir.

Lokum gibi: Nohut yemeği tarifi

TAVUKLU SULTAN KEBABI



Bir parça yufkanın içerisine sığdırılmış dev lezzet! 19. gün iftar menüsüne sultan kebabı ile devam ediyoruz. Siz bu tarifi ister dana etli, ister tavuklu isterseniz de sadece sebzeli yaparak iftar sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Sofranın hükümdarı: Tavuklu sultan kebabı tarifi

MİLFÖY PASTA



19. gün iftar menüsüne dünyanın en kolay ve patik tatlısı iftardan sonra çay ve kahve yanına servis ederek bu iftar menüsünü de sonlandırabilirsiniz.

Bir dilim asla yetmeyecek: Milföy pasta tarifi 

Farklı bir menü alternatifi için:

Şimdiden afiyet olsun!

20. gün iftar menüsü için tıklayın;

andirinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu